Terraverde, un restaurant altfel...

Cum a început totul, nici nu ne mai amintim. Numele a venit ca într-o joacă, încercând să găsim o definiție pentru gândurile noastre bune: vrem o lume mai curată, un pământ cu mai mulți copaci, așadar o Terra mai …… verde.
TERRAVERDE!
Da, ne-am spus, asta vrem, e bine așa, să ne numim așadar Restaurant Terraverde.
Apoi ne-am apucat să facem ce știam noi mai bine: să gătim.

 

Ne-am proiectat bucătăria ca la carte, ne-am luat oale și cuțite, farfurii și strecurători, tocătoare și tăvi și toate cele necesare într-o astfel de aventură, apoi ne-am apucat să adunăm și să (re)inventăm rețete.
Nu orice fel de rețete, că noi nu suntem ca alții, ci rețete bine gândite și probate în bucataria de acasă, mai de pe aici, mai de pe alte meleaguri, cât să iasă un meniu frumos și potrivit pentru toate gusturile

Cum suntem oameni cu principii, am hotărât că în oalele noastre nu au ce căuta “ingrediente minune” care aduc la plic gust de legume sau văcuță, nici surogate de lapte sau carne, nici coloranți sau conservanți artificiali.
Acestea fiind spuse, am plecat la piață să căutăm cei mai buni producători de legume, cei mai iscusiți măcelari și cei mai pricepuți negustori de mirodenii. I-am căutat, i-am găsit, pe unii i-am lăsat în urmă pentru că nu ne-au convins, cu alții mergem și astăzi mai departe pentru că sunt, ca și noi, cei mai buni.

Am căutat și găsit sfaturi de la profesioniști, am învățat din greșelile noastre dar și din greșelile altora, ne-am împiedicat, am mai și căzut, ne-am ridicat și am mers inainte până ce, firesc, ne-am aflat drumul, capacitatea și valoarea.
Timpul ne-a adus răspunsul în două feluri: oamenii au început să înțeleagă diferența între ce facem noi și ce fac ceilalți și mai ales NOI am început să înțelegem diferența între ce facem noi și ce fac ceilalți.

Am înțeles că ceea ce facem noi a fost de la început ALTFEL, și orice este ALTFEL cere timp până să convingă.
Noi nu știm să facem bucătărie rapidă, deci nu trebuie să ne comparam cu un FAST-FOOD. Dimpotrivă, conceptul pe care ne bazăm este cel de SLOW FOOD: gătim zilnic, cu grijă și imaginație, numai din ingrediente proaspete și alese atent, iar mirodenia-minune pe care nu uităm niciodată să o adăugăm este pasiunea pentru bucătărie.

 

Dacă deja ne cunoști, știi despre ce vorbim.

Dacă nu ai fost la Restaurant Terraverde încă, te așteptăm să intri, să alegi, să guști, să ne spui ce iți place, dar și ce nu. Asta deoarece pentru noi CLIENTUL este cel mai important arbitru al acestei activități minunate: BUCĂTĂRIA.

Și fiindcă astăzi știm mai mult decât știam ieri și mai puțin decât vom ști mâine, am devenit ceea ce ne-am propus de la început să fim: restaurantul tău preferat, porția ta de sănătate!

Terraverde, o companie altfel...

Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul alimentației publice, Terraverde desfășoară activități de restaurant & bar, catering și organizare evenimente. Societatea s-a impus ca un furnizor de servicii de calitate în domeniul restaurantelor, dând dovadǎ de profesionalism şi seriozitate în prestarea serviciilor.

Calitatea preparatelor și serviciilor oferite de compania noastră este atestată prin certificarea acordată de SRAC România, ca urmare a implementării sistemului de management al calității ISO 9001:2008, mediului ISO 14001:2000 și siguranței alimentelor ISO 22000:2005.